x close

Fenomenul misterios pentru care oamenii de ştiinţă nu au găsit încă o explicaţie. Imensele animale au transformat plajele în cimitire

de D.D.    |    03 Sep 2012   •   07:43
Fenomenul misterios pentru care oamenii de ştiinţă nu au găsit încă o explicaţie. Imensele animale au transformat plajele în cimitire 407 Foto: feelguide.com

Zeci de balene au eşuat, în ultimele zile, pe plajele din Scoţia şi din Florida. Prietenii animalelor s-au grăbit să le vină în ajutor dar, cu toate eforturile, multe dintre ele şi-au pierdut viaţa.

Peste 20 de balene care zăceau pe plajă au fost descoperite şi de locuitorii unui orăşel din Florida. Chiar dacă unii nu mai văzuseră niciodată, de aproape, o balenă, localnicii le-au dat primul ajutor. Au venit apoi veterinari şi alţi specialişti, dar majoritatea balenelor nu au putut fi salvate. Doar cinci, cele mai mici, au supravieţuit după ce au fost duse la un centru de cercetări navale.

Acelaşi dramatic fenomen s-a petrecut şi pe coasta de est a Scoţiei. Nu mai puţin de 26 de balene au eşuat între stânci iar la sosirea veterinarilor, ajutaţi de militari şi pompieri, jumătate din ele erau deja moarte.

Doar 10 balene au putut fi menţinute în viaţă până la ora fluxului, când au fost îndrumate spre larg. Cercetătorii nu au descoperit încă de ce grupurile de balene îşi pierd, uneori, simţul orientării.


Citeşte mai multe despre:

balena Scotia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati