Antena 3 CNN Externe Feribot cu peste 800 de pasageri, scufundat în largul insulelor Filipine: 80 de oameni, dispăruţi

Feribot cu peste 800 de pasageri, scufundat în largul insulelor Filipine: 80 de oameni, dispăruţi

Feribot cu peste 800 de pasageri, scufundat în largul insulelor Filipine: 80 de oameni, dispăruţi
06 Sep 2009   •   19:14


80 de oameni sunt daţi dispăruţi, după ce un feribot cu peste 800 de oameni la bord s-a scufundat în largul arhipelagului filipinez. Până acum au fost găsite trei cadavre, dar echipele de salvare se tem că bilanţul morţilor va fi mult mai mare. Încă nu se ştie din ce cauză s-a scufundat feribotul.

Vaporul Superferry 9, cu 964 de pasageri la bord a început să se scufunde la 15 kilometri de insula filipineză Mindanao.

Echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului după ce au fost alertate de un mesaj de ajutor venit din partea vaporului. Majoritatea pasagerilor au fost mutaţi de pe feribot, pe câteva nave şi bărci de salvare. Câţiva însă se pare că şi-au pierdut viaţa în învălmăşeala creată.

Autorităţile nu au putut oferi, pentru moment, date despre cauzele care au dus la tragicul incident.

Astfel de accidente se petrec destul de des în largul insulelor Filipine din cauza furtunilor tropicale sau a stării precare a ambarcaţiunilor, precum şi din cauza supraaglomerării vapoarelor.

Anul trecut, peste 800 de oameni au murit după ce un vas s-a scufundat din cauza unei puternice furtuni în centrul Filipinelor.

Antena 3


×
Subiecte în articol: filipine vapor scufundat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close