Antena 3 CNN Externe Fernando Alonso, internat în spital după ce a fost lovit de o maşină în Elveţia

Fernando Alonso, internat în spital după ce a fost lovit de o maşină în Elveţia

Fernando Alonso în vârstă de 39 de ani, dublu campion mondial la Formula 1, a fost internat în spital după ce a fost implicat într-un accident rutier în Elveția.

Fernando Alonso, internat în spital după ce a fost lovit de o maşină în Elveţia
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   23:47

Potrivit Gazzetta dello Sport, Fernando Alonso se antrena pe bicicletă pe străzile din Lugano, Elveţia şi la un moment dat a fost lovit de o maşină. 

Din primele informaţii, Alonso ar fi suferit o fractură de mandibulă, însă acest lucru nu a fost confirmat de echipa acestuia, Alpine, care a anunțat că Fernando va fi supus vineri mai multor examinări.

"Echipa de Formula 1 Alpine poate confirma că Fernando Alonso a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla pe bicicletă în Elveția. Fernando este conștient, se simte bine și va fi supus mai multor examinări medicale mâine dimineață.

Echipa nu va mai da alte detalii în acest moment, mai multe noutăți vor fi oferite mâine", se arată într-un comunicat al echipei Alpine.


Alonso a debutat în Formula 1 în anul 2001, la volanul unui Minardi la Marele Premiu al Australiei.

În 2003 a obținut prima sa victorie, în Ungaria, iar ultima datează din 2013, la Grand Prix-ul Spaniei, la volanul unui monopost Ferrari. Spaniolul s-a retras din Marele Circ la finalul sezonului 2018.

În timpul carierei sale remarcabile, Alonso a câştigat 32 de curse, a plecat de 22 de ori din pole position și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Spaniolul a luat startul în 311 Grand Prix-uri, aflându-se pe locul patru la acest capitol în istoria competiției.

El va reveni în Formula 1 în sezonul 2021 și va concura pentru Alpine.  

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso accident rutier Elvetia
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close