Antena 3 CNN Externe Fetiță de 3 ani, salvată de o pătură în atacul armat de la grădinița din Thailanda. Mărturia mamei: "Nu și-a văzut prietenii care zăceau acolo"

Fetiță de 3 ani, salvată de o pătură în atacul armat de la grădinița din Thailanda. Mărturia mamei: "Nu și-a văzut prietenii care zăceau acolo"

Avem mărturia mamei a cărei fetițe a supraviețuit masacrului de la creșa din Thailanda, acolo unde 24 de copii au fost uciși de un fost polițist. Medicii au reuşit să salveze și un băieţel împușcat de atacator.

de Mia Lungu    |    09 Oct 2022   •   19:15

Fetiţa de trei ani dormea lângă prietena ei cea mai bună când fostul poliţist a intrat în creşă, înarmat cu o armă și un cuțit. Pentru micuța Am, o pătură a făcut diferența dintre viață și moarte.

Atacatorul care i-a ucis cu bestialitate prietena NU a zărit-o și pe ea. A fost găsită însă de salvatori, alături de trupurile neînsuflețite ale celor care i-au fost colegi.

"Un oficial a spus că în momentul când au intrat, Am încă dormea. Când a fost găsită, s-a trezit, dar dormea cu fața la perete. Nu și-a văzut prietenii care zăceau acolo. Așa că a scos-o afară și și-a acoperit capul cu o pătură ca să nu poată vedea nimic", a povestit Panomplai Srithong, mama fetei.

Un alt mic supraviețuitor al masacrului din creșa thailandeză a fost salvat de medici, după ce a fost împușcat de două ori. În total, 37 de persoane au fost ucise acolo, dintre care 24 erau copii. Întreaga comunitate este în stare de șoc.

"Dacă putem oferi primul ajutor psihologic adecvat și stabilizam comunitatea cât mai curând posibil, evenimentul va lăsa cel mai mic impact generației următoare. Dar dacă nu facem nimic, sunt de acord cu tine că, dacă nu facem nimic, rana psihologică și trauma psihologică vor fi încorporate în această generație.", spune Dutsadee Juengsirigulwit, medic psihiatru.

În urma carnagiului de la creșă, Thailanda a decretat trei zile de doliu național. Iar mai multe temple budiste au organizat procesiuni în memoria victimelor.

Motivul atacului este deocamdată necunoscut. Cert este că în iunie, fostul polițist devenit călăul unor suflete nevinovate a fost concediat pentru că a consumat droguri.

×
Subiecte în articol: Thailanda atac armat gradinita
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close