Antena 3 CNN Externe "Arătaţi-i asta lui Putin" | O fetiţă de şase ani a murit în braţele tatălui ei, într-un supermarket din Mariupol bombardat de ruşi

"Arătaţi-i asta lui Putin" | O fetiţă de şase ani a murit în braţele tatălui ei, într-un supermarket din Mariupol bombardat de ruşi

O fetiţă în vârstă de numai şase ani a murit în braţele tatălui ei, într-un supermarket din Mariupol lovit de rachetele lansate de forţele armate ruse.

"Arătaţi-i asta lui Putin" | O fetiţă de şase ani a murit în braţele tatălui ei, într-un supermarket din Mariupol bombardat de ruşi
Sursa foto: Getty Images | Anastasia Vlasova / Stringer
de Alin Tarnovschi    |    01 Mar 2022   •   01:15

Fetiţa se afla împreună cu părinţii ei, duminică, într-un supermarket din Mariupol, un oraş din sud-estul Ucrainei, port la Marea Azov.

O rachetă lansată de forţele armate ruse a lovit supermarketul, iar toţi cei aflaţi în interior au fost grav răniţi, printre care şi fetiţa de şase ani. Părinţii fetiţei au fost răniţi uşor şi au luat-o pe micuţă în braţe, însă aceasta era deja inconştientă.

O ambulanţă a preluat-o pe copilă şi a dus-o la cel mai apropiat spital.

Jurnaliştii de la AP au fost martori la tragedie şi au publicat o serie de fotografii şocante atât cu părinţii copilei, dar şi cu fetiţa pe care medicii încercau să o salveze.

Medicii au încercat timp de câteva zeci de minute să repornească inima fetiţei, însă toate eforturile lor au fost în zadar.

Un doctor, care îi făcea copilei respiraţie artificială cu ajutorul unui balon, s-a întors la un moment dat către jurnalistul AP şi i-a spus: "Arătaţi-i asta lui Putin. Ochii acestui copii şi medicii care plâng".

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close