Antena 3 CNN Externe Fetiță de numai 12 ani, salvată după ce într-o singură lună a fost măritată cu doi bărbați

Fetiță de numai 12 ani, salvată după ce într-o singură lună a fost măritată cu doi bărbați

Autoritățiile din Kenya au salvat o fetiță de numai 12 ani care a fost căsătorită de tatăl ei într-o singură lună cu doi bărbați. Fetița a fost cel mai probabil oferită în schimbul unei sume de bani sau a câtorva animale.

Fetiță de numai 12 ani, salvată după ce într-o singură lună a fost măritată cu doi bărbați
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    18 Iul 2020   •   12:45

Tatăl fetiței din județul Narok, vestul capitalei Nairobi, a forțat-o să se căsătorescă cu un bărbat de 51 de ani iar după ce micuța a reușit să scape din prima căsnicie, a măritat-o cu  un alt bărbat de 35 de ani. 

„Tatăl a oferit-o bărbatului mai în vârstă întâi pentru căsătorie. Apoi, nu a avut altă opțiune decât să se căsăotreacă cu cel mai tânăr”, a declarat Joshua Kaputah, de la Asociația pentru pace Narok County pentru BBC.

Pandemia a crescut numărul de căsnicii în rândul minorilor 

Specialistul a mai spus că din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, numărul de căsătorii în rândul minorilor a crescut semnificativ. „Familile sunt înfometate iar posibilitatea de a primi 2-3 vaci pentru un copil este tentantă”, a declarat Kaputah. În Kenya, căsătoria copiilor sub 18 ani este ilegală. 

Pandemia se răspândește rapid în Africa, continent cu peste 1.3 miliarde de oameni. Cel mai slab sistem medical din lume se luptă acum cu ceea ce experții au avertizat încă de la început: spitale pline și un sistem medical care nu face față solicitării enorme. 

×
Subiecte în articol: fetita măritată Kenya
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close