Antena 3 CNN Externe Fetiţă din Marea Britanie, paralizată de vaccinul împotriva cancerului de col uterin

Fetiţă din Marea Britanie, paralizată de vaccinul împotriva cancerului de col uterin

Fetiţă din Marea Britanie, paralizată de vaccinul împotriva cancerului de col uterin
16 Dec 2008   •   19:06

Vaccinul împotriva cancerului de col uterin face noi victime. O fetiţă de 12 ani din Marea Britanie a rămas paralizată parţial, după ce i-a fost administrat vaccinul respectiv.
Fetiţa a fost vaccinată într-un liceu catolic din Liverpool. După doar o jumătate de oră de la administrarea vaccinului, ea a început să se simtă rău. Sănă­ta­tea a continuat să i se dete­rioreze, iar după o săptămână a fost internată, pentru că nu-şi mai putea folosi deloc picioarele.
Mama fetiţei spune că de vină pentru starea în care a ajuns copilul său este vaccinul HPV. În acelaşi timp, Agenţia de Reglementare a produselor medicale din Marea Britanie a declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la paralizia fetei.
Administrarea vaccinului a provocat efecte adverse severe şi în rândul tinerelor din Statele Unite. 30 dintre fetele vaccinate au murit sau au paralizat.
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin a provocat vii dispute şi în ţara noastră. Neîncrezători în efectele benefice ale vaccinului, 70% dintre părinţi au refuzat administarea acestuia, astfel că doar 15.000 dintre fetiţe au fost vaccinate.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close