Antena 3 CNN Externe O fetiţă de un an a fost găsită moartă în maşină, după ce tatăl a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în soare, în Italia

O fetiţă de un an a fost găsită moartă în maşină, după ce tatăl a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în soare, în Italia

O fetiță în vârstă de puțin peste un an a murit în mașină, sufocată de căldură, deshidratată, în fața unei grădinițe, după ce tatăl ei a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în autoturism.

O fetiţă de un an a fost găsită moartă în maşină, după ce tatăl a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în soare, în Italia
Sursa foto: Captură foto republica.it
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2023   •   13:17

Tatăl a ieșit din casă ca în fiecare dimineață pentru a merge la serviciu. A așezat fetița pe bancheta din spate a mașinii. Bărbatul, care va fi anchetat, era atât de convins că a lăsat copilul la creșă, încât și-a sunat soția pentru a o ruga să o ia de acolo după-amiază.

Femeia s-a prezentat la grădiniță în jurul orei 14.00, dar i s-a spus că fiica ei nu era acolo. A observat imediat mai multe persoane într-o parcare și a alergat acolo, găsind fetița în scaunul de mașină.

Doi soldați au spart imediat geamul mașinii, însă copilul nu răspundea. Când medicii au ajuns acolo, nu au mai putut face nimic pentru a o readuce la viaţă.

Incidentul a avut loc mai exact în Via dei Fucilieri, la periferia capitalei italiene, informează Roma Today.

Citeşte şi: Atac șocant în Franța! Mai mulți copii au fost înjunghiați, în timp ce se jucau lângă un lac

Procuratura din Roma a deschis un dosar pentru neglijență față de un copil, soldat cu moartea fetiței. Mașina a fost confiscată și, după o primă verificare, se pare că la bordul acesteia nu se afla niciun scaun de siguranță pentru copii cu sistem de alarmă pentru copii, prevăzut de lege tocmai pentru a preveni acest tip de eveniment dramatic, scrie Il Messaggero.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zilele următoare se va face autopsia, care va constata probabil decesul prin stop cardio-respirator din cauza căldurii și a deshidratării.

Unul dintre ultimele cazuri din Italia, așa-numitele "Sindromul copilului uitat", datează din 2019, când, în Catania, tatăl unui copil de doi ani și-a lăsat fiul în mașină timp de cinci ore în soare.

Citeşte şi: Copil născut prematur, după ce mama a murit la naștere, s-a stins în somn, la doar două luni de viață, în Anglia

Și în acel caz, părintele îl însoțea pe cel mic la grădiniță. Tatăl și-a amintit de băiețelul lăsat în mașină doar când soția sa l-a sunat alarmată după ce a mers la grădiniță să ia copilul. Bărbatul s-a grăbit să ajungă în parcare și l-a găsit pe micuț fără viață.

Potrivit datelor experților, "sindromul copilului uitat" a provocat moartea a 11 copii în Italia începând din 1998.

×
Subiecte în articol: fetita moarta Italia masina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close