Antena 3 CNN Externe Crima dublă care a împietrit Spania. Un bărbat și-a ucis fiicele pentru a se răzbuna pe fosta soție și le-a aruncat cadavrele în largul insulei Tenerife

Crima dublă care a împietrit Spania. Un bărbat și-a ucis fiicele pentru a se răzbuna pe fosta soție și le-a aruncat cadavrele în largul insulei Tenerife

O crimă monstruoasă provoacă șoc și manifestații de stradă în Spania, unde un judecător de instrucție susține că Anna Gimeno Zimmermann, în vârstă de un an, și sora sa Olivia, de șase ani, au fost ucise de tatăl lor, relatează presa internațională.

Crima dublă care a împietrit Spania. Un bărbat și-a ucis fiicele pentru a se răzbuna pe fosta soție și le-a aruncat cadavrele în largul insulei Tenerife
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2021   •   06:40

Cadavrul Oliviei a fost găsit săptămâna trecută, în apele adânci din largul insulei Tenerife, într-o pungă legată de o ancoră.

Motivul dublei crime ar fi răzbunarea.

Anna și Olivia (foto, miniatură) au fost date dispărute în data de 27 aprilie, după ce tatăl lor aranjase să își petreacă după-amiaza împreună cu ele. Bărbatul, care a dispărut, la rândul său, este considerat mort de autorități.

Raportul judecătorului spaniol de instrucție detaliază ce se presupune că a făcut tatăl celor două fetițe până la moartea lor și după aceea.

O relație destrămată în vremea pandemiei

Tomas Gimeno și Beatriz Zimmermann și-au început relația încă din adolescență dar s-au despărțit în timpul pandemiei.

Ambii s-au implicat în relații noi însă, conform investigației polițienești, Gimeno nu a putut accepta situația și a continuat să-i trimită fostei sale partenere mesaje agresive și insultătoare. 

Raportul conchide că Gimeno, 37 de ani, și-a ucis, "cel mai probabil" fetele în mod premeditat pentru a se răzbuna pe Beatriz Zimmermann și a-i produce acesteia "cea mai mare suferință imaginabilă".

Premeditarea dublei crime este susținută de comportamentul bărbatului: acesta și-a lăsat în casa părinților câinele, cardurile bancare și cheile mașinii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tatăl asasin lasă o scrisoare de adio

De asemenea, el i-a dat noii sale partenere câteva mii de euro cash și o scrisoare de adio.

Documentele instanței arată că Gimeno și-a drogat și ucis fiicele în ziua în care a fost anunțată dispariția acestora. După crimă, tatăl asasin a dus cadavrele în port, le-a urcat în ambarcațiunea sa, a navigat în largul insulei Tenerife și a aruncat pungile cu cele două corpuri neînsuflețite, în prealabil îngreunate, acolo unde apa este adâncă. 

"A căutat să creeze incertitudine cu privire la destinația fiicelor sale, ascunzându-le cadavrele acolo unde a crezut că nu vor fi găsite niciodată. Și toate acestea, după ce și-a anunțat fosta soție și rudele că pleacă împreună cu Olivia și Anna și că nu vor mai fi văzuți vreodată", se spune în raportul magistratului.

În ziua următoare, barca lui Gimeno a fost găsită în derivă pe mare. Scaunul auto al Annei a fost găsit plutind în apă.

Cadavrul Oliviei a fost găsit după 44 de zile, în punga în care a fost aruncată în mare, la o adâncime de 1.000 de metri. 

O altă pungă depistată în apropiere s-a dovedit a fi goală.

Scrisoarea mamei: "A vrut să mă facă să sufăr tot restul vieții"

Presa spaniolă a publicat la finele săptămânii trecute o scrisoare deschisă adresată publicului de mama celor două fete ucise.

"Îmi sfâșie inima faptul că nu am putut să le salvez. Îmi doresc să fi fost acolo, ținându-le de mână în acel moment, să putem muri împreună. Însă nu s-a întâmplat așa, pentru că Tomas a vrut să mă facă să sufăr pentru tot restul vieții mele", se spune în scrisoarea trimisă presei de Beatriz Zimmermann.

Cazul Gimeno - Zimmermann a declanșat proteste de stradă în Spania, împotriva violenței de gen. 

Circa 1.000 de persoane, în majoritate femei și copii, s-au adunat în Santa Cruz de Tenerife, una dintre lozincile afișate fiind "Nu ne mai omorâți", notează BBC, citând El Pais.

Începând din 2013, 39 de minori au fost uciși în Spania, fie de tată sau de partenerul mamei, fie de fostul partener al acesteia, arată statisticile guvernamentale.

Anul acesta, au fost ucise 19 femei în incidente marcate de violența de gen, mai precizează sursa citată.

Foto galerie: Afișul care popularizează dispariția Annei și Oliviei Gimeno Zimmermann și demonstrație împotriva violenței de gen, în Tenerife

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close