Antena 3 CNN Externe Fiat plăteşte 17,8 milioane de dolari pentru rezolvarea amiabilă a unor acuzaţii de corupţie

Fiat plăteşte 17,8 milioane de dolari pentru rezolvarea amiabilă a unor acuzaţii de corupţie

Fiat plăteşte 17,8 milioane de dolari pentru rezolvarea amiabilă a unor acuzaţii de corupţie
23 Dec 2008   •   17:44

Fiat va plăti 17,8 milioane de dolari pentru rezolvarea amiabilă a acuzaţiilor potrivit cărora ar fi oferit mită regimului lui Saddam Hussein, pentru a obţine mai multe contracte în programul Organizaţiei Naţiunilor Unite, "Petrol contra hrană", anunţă timesonline.co.uk. Conform unei reclamaţii a Securities and Exchange Commission - SEC (Comisia pentru Valori Mobiliare şi Tranzacţii din SUA), trei companii ale grupului Fiat au plătit regimului irakian, în perioada 2000-2003, 4,3 milioane de dolari sub forma unor taxe pentru servicii post vânzare.
Grupul italian a recunoscut faptul că Iveco, CNH Italia şi CNH Franţa au făcut "plăţi nepotrivite" în vederea obţinerii unor contracte pentru livrarea de utilaje, pompe industriale şi alte echipamente. Banii nu erau transferaţi către programul ONU ci în conturi controlate de autorităţile irakiene.
"Acordul amiabil încheie un incident regretabil din trecutul grupului Fiat", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
Potrivit estimărilor SEC, Fiat a obţinut un profit de 5,3 milioane de dolari din contractele obţinute în urma plăţilor ilicite.
Cele trei subsidiare Fiat au fost acuzate de conspiraţie la comiterea de fraudă şi încălcarea prevederilor Legii Practicilor de Corupţie în Străinătate (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fiat Irak
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close