Antena 3 CNN Externe Fidel Castro: ?Bunele intenţii? ale lui Obama nu pot schimba politica SUA

Fidel Castro: ?Bunele intenţii? ale lui Obama nu pot schimba politica SUA

Fidel Castro: ?Bunele intenţii? ale lui Obama nu pot schimba politica SUA
15 Noi 2008   •   15:29

Fără să pronunţe numele preşedintelui ales al Statelor Unite, fostul lider cubanez Fidel Castro şi-a exprimat vineri îndoiala cu privire la schimbările pe care noua administraţie de la Casa Albă le-ar putea aduce politicii americane. El consideră o ?naivitate să crezi că bunele intenţii ale unei persoane inteligente ar putea schimba ceea ce au creat secole de interese şi egoism.?
Obama, care a fost ales preşedinte al Statelor Unite pe 4 noiembrie, a trezit speranţele cubanezilor în îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state, după ce a declarat că va stabili o serie de întâlniri cu reprezentaţii guvernului de la Havana pentru a discuta pe marginea embargoului împus Cubei în urmă cu 46 de ani. Înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Fidel Castro a făcut aprecieri pozitive la adresa lui Barack Obama. Totuşi, de la anunţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, nici Fidel, nici fratele acestuia, actualul lider cubanez, Raul Castro, nu au făcut nici un fel de declaraţii cu privire la noul preşedinte american.
Fidel Castro s-a aflat timp de 49 de ani la conducerea Cubei, timp în care Statele Unite au schimbat nu mai puţin de zece preşedinţi. El s-a retras de la conducerea statului din motive medicale şi l-a desemnat ca succesor pe fratele său, Raul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Barack Obama
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close