Antena 3 CNN Externe Fidel Castro îl avertizează pe Obama să nu atace Iranul

Fidel Castro îl avertizează pe Obama să nu atace Iranul

Fidel Castro îl avertizează pe Obama să nu atace Iranul
Sursa foto: Foto: Video News
08 Aug 2010   •   18:43

Fostul lider cubanez Fidel Castro a rostit, sâmbătă, primul discurs în Parlament din ultimii patru ani. În cadrul acestuia, Castro le-a cerut liderilor mondiali să-l convingă pe preşedintele american Barack Obama să nu atace Iranul, declanşând astfel un război nuclear.

"Lideri ai celor mai puternice ţări din lume - aliaţi sau adversari, cu excepţia Israelului - ar fi de acord cu mine şi l-ar îndemna pe preşedintele Obama să evite atacul", a spus Castro, citat de agenţia China Nouă.

Dacă Obama ar cere declanşarea atacului, "ar ordona decesul imediat al sute de milioane de oameni, inclusiv al unui număr necunoscut de americani", a spus Castro.

Fostul lider cubanez, care urmează să împlinească 84 de ani pe 13 august, a mai declarat că singurul om în măsură să ia o astfel de decizie este preşedintele Statelor Unite ale Americii.

"În ciuda tuturor evenimentelor, am realizat că există speranţă, ce-i drept, foarte mică. Dar dacă omenirea pierde această şansă să evite dezastrul, rasa umană nu va avea nicio posibilitate de salvare", a mai adăugat Castro.

Fostul lider de la Havana a surprins cu mai multe apariţii publice în ultima vreme, după o convalescenţă de aproape patru ani, urmare a dificilei intervenţii chirurgicale la stomac suferite în august 2006, care l-a obligat să-i predea puterea fratelui său, Raul. Apariţia de sâmbătă a fost a şaptea în decurs de o lună.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Fidel Castro Barack Obama atac
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close