Antena 3 CNN Externe Fidel Castro: Israelul nu ar ezita să extermine palestinienii din Fâşia Gaza

Fidel Castro: Israelul nu ar ezita să extermine palestinienii din Fâşia Gaza

Fidel Castro: Israelul nu ar ezita să extermine palestinienii din Fâşia Gaza
Sursa foto: Fidel Castro
11 Iun 2010   •   18:47

Liderul comunist cubanez Fidel Castro afirmă că Israelul are ca simbol "zvastica" şi consideră că statul evreu nu ar ezita să îi trimită în crematorii pe palestinienii din Fâşia Gaza, potrivit AFP.

"Ura statului Israel împotriva palestinienilor este atât de mare încât nu ar ezita să trimită un milion şi jumătate de oameni la crematorii, unde au fost exterminaţi şi milioane de evrei de toate vârstele", afirmă Castro, în vârstă de 83 de ani, într-un articol publicat în presa cubaneză.

"Zvastica Fuhrer-ului pare să fie actualul drapel al Israelului", adaugă Castro, dând asigurări că nu are această opinie din ură şi reamintind că ţara sa se solidarizase şi primise evrei persecutaţi în al II-lea Război Mondial.

Liderul revoluţiei cubaneze din 1959 acuză Israelul că pregăteşte un atac împotriva Iranului, sancţionat miercuri pentru programul nuclear civil suspectat că are obiective militare.

Castro afirmă că marile puteri încearcă să profite de "interesul enorm pe care îl stârneşte Campionatul Mondial de Fotbal pentru a tempera reacţiile internaţionale după raidul israelian asupra flotilei propalestiniene".

Cuba este supusă unui embargou internaţional din 1962 şi nu mai are relaţii diplomatice cu Israelul din 1973.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Cuba Gaza lider
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close