Antena 3 CNN Externe Fidel Castro pune sub semnul întrebării momentul arestării spionilor cubanezi în SUA

Fidel Castro pune sub semnul întrebării momentul arestării spionilor cubanezi în SUA

Fidel Castro pune sub semnul întrebării momentul arestării spionilor cubanezi în SUA
Sursa foto: fidel castro
08 Iun 2009   •   21:07

Fidel Castro pune sub semnul întrebării momentul în care cuplul american acuzat de spionaj în favoarea Cubei a fost arestat şi califică acest caz ca fiind 'ridicol'. Fostul preşedinte cubanez a calificat cazul ca mai fiind "ciudat" şi se întreba dacă nu cumva momentul arestării este motivat politic.

În cadrul unui editorial citit pe postul de televiziune, fostul lider cubanez a remarcat că cei doi americani în cauză au fost arestaţi la doar 24 de ore după ce Organizaţia Statelor Americane a votat să ridice suspendarea calităţii de membru a Cubei în acest grup.

Deşi în cele din urmă SUA a susţinut votul OSA de miercuri, administraţia Obama dorea iniţial să vadă mai multe reforme democratice în statul comunist înainte ca Cuba să fie readmisă.

Castro a calificat votul din OSA ca fiind "o ânfrângere a diplomaţiei Statelor Unite."

Walter Kendall Myers şi soţia sa, Gwendolyn, au fost arestaţi joi la Washington după o anchetă de trei ani, ce a început înainte de pensionarea lui Myers de la Departamentul de Stat, în 2007.
Guvernul american susţine că au spionat pentru Havana timp de 30 de ani, fiind recrutaţi în 1978, după o excursie în Cuba.

"Nu pare ridicolă tuturor povestea spionului cubanez?" întreba Castro.

Myers era suspect din 1995, iar o anchetă FBI a fost deschisă în 2006. Dacă cuplul a fost monitorizat atât de mult, ?de ce nu au fost arestaţi mai devreme?", mai chestiona acesta.
Documentele acuzării arată că cei doi erau spioni atât de valoroşi, încât au avut şi o întâlnire de patru ore cu Castro, pe care Myers l-a descris ca unul din cei mai mari lideri politici moderni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Departamentul de Stat Cuba
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close