Antena 3 CNN Externe Fidel Castro: SUA este în ofensivă

Fidel Castro: SUA este în ofensivă

Fidel Castro: SUA este în ofensivă
Sursa foto: fidel castro
16 Dec 2009   •   03:48

Liderii de stânga din America latină au încheiat un summit de două zile în Havana cu cuvinte dure la adresa SUA. Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a citit cu voce tare o scrisoare a liderului cubanez Fidel Castro, în care acesta susţinea că SUA este din nou în ofensivă în America Latină.
"Adevăratele intenţii ale imperiului sunt evidente," scrie Castro , "de data aceasta, ascunse în spatele unui zâmbet prietenos şi faţa afro-americană a preşedintelui Barack Obama."
Preşedinţii şi miniştri din America latină şi Caraibe s-au reunit la Havana pentru un summit al grupului comercial de stânga Alternativa Bolivară pentru Americi, ALBA după acronimul spaniol.
Lansat în urmă cu cinci ani de Chavez şi Castro ca alternatică la blocul de comerţ-liber promovat de SUA, ALBA se luptă să rămână importantă în noul context politic, potrviti experţilor, în parte din cauză că "imperiul răului" din nord are un nou preşedinte mai liberal la Casa Albă.
La summit, preşedintele cubanez Raul Castro a avertizat că vechile dispute cu Washington nu vor dispărea.
De asemenea, el a condamnat planurile SUA de a folosit baze militare din Cuba pentru a combate traficul de droguri.
La Havana, liderii au acuzat Washington că au planificat criza din Honduras. Ei susţin că administraţia SUA a sprijinit "farsa electorală " din Honduras după ce preşedintele de stânga Manuel Zelaya a fost înlăturat de o lovitură de stat militară.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Hugo Chavez America de Sud
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close