Antena 3 CNN Externe Fiica cea mare a lui Putin rupe tăcerea: "Aceasta este valoarea supremă în Rusia!"

Fiica cea mare a lui Putin rupe tăcerea: "Aceasta este valoarea supremă în Rusia!"

Publicația The Moscow Times semnalează un interviu recent al Mariei Voronțova, cunoscută publicului larg din Rusia drept fiica cea mare a președintelui Vladimir Putin.

Fiica cea mare a lui Putin rupe tăcerea: "Aceasta este valoarea supremă în Rusia!"
Sursa foto: hepta / Sputnik / Ekaterina Chesnokova
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   14:41

Voronțova (foto), specialist endocrinolog de profesie, a discutat în decembrie cu Viaceslav Șulenin, șeful organizației non-profit Medtech.Mocsow, asociată cu Primăria din Moscova.

Interviul de 42 de minute a fost larg popularizat pe rețeaua socială Vkontake, unde a adunat peste 220.000 de vizualizări.

"Pentru noi, valoarea vieții umane este o valoare supremă. Rusia este o societate centrată pe om", a susținut fiica președintelui rus.

Ea vorbit, de asemenea, despre progresele medicale globale și a dezvăluit amănunte despre interesele sale literare, muzicale și sportive.

Realizatorul interviului nu a menționat legătura dintre Voronțova și Putin în timpul discuției.

Putin nu și-a recunoscut public cele două fiice

Moscow Times notează că Putin nu a recunoscut niciodată în mod public că Voronțova și sora sa mai mică, Katerina Tihonova, sunt fiicele sale, fiind de notorietate discreția pe care liderul de la Kremlin o păstrează în legătură cu viața sa privată.

Fiica cea mare a președintelui este, ea însăși, o persoană foarte discretă și acordă rar interviuri.

Comentariile sale despre "valoarea supremă" a vieții umane în Rusia vin în contextul în care trupele Moscovei desfășoară, de aproape doi ani, un război sângeros de expansiune în Ucraina, menit să readucă regimul lui Putin în postura de jucător global pe care țara a deținut-o în vremea fostei URSS.

Valoarea vieții umane în Rusia: peste 300.000 de soldați ai Moscovei, morți pe frontul din Ucraina

Conform estimărilor militarilor ucraineni, rușii ar fi pierdut aproape 370.000 de soldați în intervalul 24 februarie 2022 - 11 ianuarie 2024.

Doar în prima săptămână din acest an, numărul soldaților ruși uciși în Ucraina ar fi de aproximativ 5.000, potrivit Kievului.

Estimările occidentale privind pierderile ruse în aproape doi ani de război sunt mai mici, dar depășesc, și ele, 300.000 de mii de oameni.

Rușii, care nu dezvăluie informații privind morții și răniții în propriile rânduri pe frontul din Ucraina, spun că forțele Kievului ar fi pierdut, la rândul lor, 215.000 de militari în război, până în prezent.

Surse: The Moscow Times, Newsweek, Reuters

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close