Antena 3 CNN Externe Fiica Iuliei Timoşenko cere Germaniei să îi salveze viaţa mamei sale

Fiica Iuliei Timoşenko cere Germaniei să îi salveze viaţa mamei sale

Fiica Iuliei Timoşenko cere Germaniei să îi salveze viaţa mamei sale
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Apr 2012   •   16:17

Fiica opozantei ucrainene Iulia Timoşenko îi cere Guvernului german să îi "salveze viaţa mamei sale" aflate în închisoare, într-un apel care va apărea duminică în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează AFP.
   
"Salvaţi-i viaţa mamei mele înainte de a fi prea târziu", cere Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier al Ucrainei care se află în greva foamei în închisoarea Harkiv.
   
Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că depune eforturi pentru ca opozanta să fie îngrijită în Germania, într-un interviu acordat presei locale.
   
"Destinul mamei mele şi cel al ţării mele sunt unul şi acelaşi. Dacă ea moare, moare şi democraţia", a adăugat ea. Iulia Timoşenko, ce suferă de hernie de disc, este într-o stare "foarte fragilă", a precizat fiica acesteia, în vârstă de 32 de ani.
   
Potrivit acesteia din urmă, opozanta nu este în favoarea unei boicotări a Cupei Europene de fotbal Euro-2012, care are loc în Ucraina şi Polonia. În schimb, ea "vrea ca oamenii politici germani şi europeni să nu se afişeze cu preşedintele Ianukovici, fie la stadion, fie în altă parte".
   
Încarcerată din august 2011, Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Opozanta denunţă o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici, ales în 2010, de a o îndepărta pe principala sa adversară politică.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close