Antena 3 CNN Externe Fiica regelui Spaniei, inculpată pentru fraudă fiscală şi spălare de capital

Fiica regelui Spaniei, inculpată pentru fraudă fiscală şi spălare de capital

Fiica regelui Spaniei, inculpată pentru fraudă fiscală şi spălare de capital
de M.T.    |    07 Ian 2014   •   12:55

Fiica regelui Juan Carlos, Infanta Cristina, a fost inculpată, marţi, pentru fraudă fiscală şi spălare de capital, informează AFP, citată de Mediafax.

Decizia a fost anunţată de un judecător al tribunalului din Palma de Mallorca, acesta convocând-o pe fiica suveranului spaniol pentru data de 8 martie.

Este pentru prima dată când un membru al Familiei Regale este vizat în mod direct de ancheta pentru corupţie împotriva lui Inaki Urdangarin, soţul Infantei Cristina, un lucru care a afectat foarte puternic imaginea monarhiei.

Judecătorul Jose Castro, care ancherează acest caz din 2010, a trecut peste opoziţia parchetului şi a inculpat-o pe Cristina, în vârstă de 48 de ani, pentru „presupuse delicte fiscale şi spălare de capitaluri”.

În primăvara lui 2012, judecătorul a acuzat-o pentru prima dată pe Infantă pentru trafic de influenţă, dar această decizie a fost anulată în urma unui recurs al parchetului.

Judecătorul încearcă să stabilească dacă fiica regelui are legătură cu presupuse activităţi frauduloase ale soţului ei.

Inaki Urdangarin, în vârstă de 45 de ani, un fost campion olimpic la handbal, care a devenit om de afaceri, este suspectat că a deturnat suma de 6,1 milioane de euro, fonduri publice, împreună cu fostul său asociat Diego Torres, în perioada 2004-2006, pe când prezida o societate nonprofit, Institutul Noos.

×
Subiecte în articol: tribunal frauda fiscala
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close