Antena 3 CNN Externe Fiii lui Gaddafi discută despre plecarea acestuia de la putere şi instaurarea democraţiei

Fiii lui Gaddafi discută despre plecarea acestuia de la putere şi instaurarea democraţiei

Fiii lui Gaddafi discută despre plecarea acestuia de la putere şi instaurarea democraţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Apr 2011   •   10:02

Doi dintre fiii lui Muammar Gaddafi vorbesc, pentru prima dată, despre plecarea tatălui lor de la putere şi întemeierea unei democraţii reale în Libia, potrivit ziarului New York Times.

Regimul lui Gaddafi "caută o soluţie" pentru conflict şi la Atena, unde un trimis al său s-a întâlnit ieri cu ministrul grec de externe. Pe teren însă, luptele continuă, fără ca vreuna din tabere să înregistreze victorii semnificative.

Zona marelui port petrolier Brega, din estul Libiei, rămâne principalul teren de confruntare dintre rebeli şi forţele loiale lui Gaddafi. Insurgenţii dau asigurări că oraşul va fi cucerit în scurt timp, deşi, după fiecare înaintare, sunt nevoiţi să se replieze sub focul artileriei inamice.

Pe de altă parte, regimul de la Tripoli pare să caute, acum, şi o soluţie diplomatică. Ministrul adjunct de externe libian a ajuns ieri la Atena, pentru discuţii cu premierul şi miniştrii greci, care ar putea media negocieri de pace.

Trimisul lui Gaddafi îşi va continua misiunea în Turcia şi Malta. Un alt diplomat de rang înalt de la Tripoli, fostul ministru de externe Ali Triki, şi-a anunţat demisia, la câteva zile după gestul similar al actualului şef al diplomaţiei, Musa Kusa. Deocamdată, soluţia continuă să fie căutată pe calea armelor. Spitalul din Benghazi, controlat de rebeli, primeşte în fiecare zi răniţi din ambele tabere.

Oamenii aceştia sunt soldaţi ai lui Gaddafi. Fiecare este îngrijit, văzut de medici, cine trebuie operat este operat, cine are nevoie de tratament îl primeşte. Pentru că suntem, cu toţii, libieni.

Tot la Benghazi au fost aduşi, cu o navă turcească, 200 de răniţi din oraşul Misrata, bombardat şi asediat, de câteva săptămâni, de trupele lui Gaddafi.

 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia democratie razboi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close