Antena 3 CNN Externe Fiii lui Osama bin Laden acuză SUA de "execuţia unor oameni neînarmaţi"

Fiii lui Osama bin Laden acuză SUA de "execuţia unor oameni neînarmaţi"

Fiii lui Osama bin Laden acuză SUA de "execuţia unor oameni neînarmaţi"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
10 Mai 2011   •   21:40

Copiii lui Osama bin Laden au acuzat Statele Unite de încălcarea unui principiul de bază prin uciderea lui Osama bin Laden, rănirea membrilor familiei şi aruncarea corpului în mare. Mai exact, copiii lui bin Laden fac referire la amendamentul în care se precizează că toţi inculpaţii au dreptul la o judecată imparţială, indiferent de acuzaţiile care li se aduc dar şi la prezumţia de nevinovăţie, conform New York Times.

Familia teroristului susţin că liderul al-Qaeda “nu a fost arestat şi adus în faţa justiţiei pentru a dezvălui adevărul tuturor oamenilor din lume”. Citând cazurile Saddam Hussein şi Slobodan Milosevic, copiii lui bin Laden adaugă că au fost încălcate legi internaţionale şi au fost ignorate prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la judecată.”

Declaraţia, pregătită de Omar bin Laden, unul dintre fiii lui Osama bin Laden a fost trimisă publicaţiei New York Times.

Omar bin Laden, în vârstă de 30 de ani a trăit cu tatăl său în Afganistan până în 1999, când a plecat cu mama sa, Najwa bin Laden. Tânărul este cunoscut pentru opiniile sale total opuse de cele ale lui Osama bin Laden şi pentru faptul că a denunţat de fiecare dată orice act de violenţă, de orice natură.

“Vrem să amintim lumii că Omar bin Laden, al patrulea fiu al tatălui nostru, nu l-a susţinut niciodată pe tatăl nostru şi întotdeauna l-a îndemnat să îşi schimbe calea.” se mai arată în scrisoare. Actul este semnat doar de Omar bin Laden, deci nu este foarte clar dacă aceasta este poziţia tuturor fiilor lui Osama bin Laden, sau doar a lui Omar.

Condamnând rănirea unei soţii a lui Osama bin Laden, scrisoarea specifică: “Aşa cum tatăl nostru a fost balamt, aşa îl blamăm noi acum pe preşedintele Statelor Unite pentru execuţia unor oameni neînarmaţi.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close