Antena 3 CNN Externe O filiala Hyundai a angajat copii să facă munci grele și periculoase | Unii dintre ei aveau 12 ani

O filiala Hyundai a angajat copii să facă munci grele și periculoase | Unii dintre ei aveau 12 ani

Aproximativ 50 de copii migranți, de până la 12 ani, au fost folosiți la muncă într-o fabrică din Alabama, care vinde piese către linia de asamblare a Hyundai.

O filiala Hyundai a angajat copii să facă munci grele și periculoase | Unii dintre ei aveau 12 ani
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    22 Iul 2022   •   22:11

Muncitorii minori, în unele cazuri chiar de 12 ani, au lucrat recent la o fabrică de ștanțare a metalelor, operată de SMART Alabama LLC, potrivit poliției.

SMART, listată de Hyundai în dosarele corporative ca unitate deținută majoritar, furnizează piese pentru unele dintre cele mai populare mașini și SUV-uri construite de producătorul auto din Montgomery.

Reuters a aflat despre lucrătorii minori de la furnizorul deținut de Hyundai, în urma scurtei dispariții, în februarie, a unui fete din Guatemala, din casa familiei ei din Alabama.

Tânăra, care împlinește 14 ani în această lună, și cei doi frați ai săi, de 12 și 15 ani, au lucrat cu toții în fabrică la începutul acestui an și nu mergeau la școală, potrivit unor persoane apropiate de familie. Tatăl lor, Pedro Tzi, a confirmat relatarea acestora într-un interviu pentru Reuters.

Copiii lui Pedro Tzi, care s-au înscris acum pentru următorul semestru școlar, făceau parte dintr-un grup mai mare de lucrători minori care și-au găsit locuri de muncă în ultimii ani, la furnizorul deținut de Hyundai.

Copiii au renunțat la școală pentru a lucra în fabrică

Câțiva dintre acești minori, au renunțat la școală pentru a lucra în ture lungi în fabrică, o unitate cu un istoric documentat de încălcări ale sănătății și siguranței, inclusiv pericole de amputare.

Un fost lucrător la SMART, un migrant adult care a plecat pentru a se angaja în altă parte în industria auto anul trecut, a spus că erau aproximativ 50 de lucrători minori între diferitele ture de fabrică, adăugând că pe unii îi cunoștea personal. O altă fostă lucrătoare adultă la SMART, un cetățean american care a părăsit și ea fabrica anul trecut, a spus că a lucrat alături de aproximativ o duzină de minori în tura ei.

Un alt fost angajat, Tabatha Moultry, în vârstă de 39 de ani, a lucrat pe linia de asamblare a SMART timp de câțiva ani până în 2019. Moultry a spus că fabrica a avut o cifră mare de afaceri și se bazează din ce în ce mai mult pe muncitorii migranți pentru a ține pasul cu cererile intense de producție.

Ea a spus că își amintește că a lucrat cu o fată migrantă care ”arăta de 11 sau 12 ani”.

Fata a venit la muncă cu mama ei, a spus Moultry. Când femeia a întrebat care este vârsta ei reală, fata a spus că avea 13 ani. ”Era mult prea tânără pentru a lucra în acea fabrică sau în orice altă fabrică”, a spus Moultry, potrivit The Daily Mail.

Tzi, tatăl fetei dispărute, a luat legătura cu poliția pe 3 februarie, după ce aceasta nu a mai venit acasă.Poliția a localizat-o pe fată într-o parcare din Atena, Georgia.

După ce dispariția a provocat rumoare, SMART a concediat un număr mare de lucrători minori.

Minorii, angajaţi prin firme de recrutare

Tzi, tatăl, a lucrat și el cândva la SMART și acum este angajat în construcții. El a declarat pentru Reuters că regretă că cei mici au plecat la muncă. Familia avea nevoie de orice venit pe care îl putea obține în acel moment, a adăugat el, dar acum încearcă să meargă mai departe.

”Toate acestea s-au terminat acum. Copiii nu lucrează și în toamnă vor fi la școală”, a spus el.

SMART a declarat că respectă legile federale, de stat și locale și ”neagă orice acuzație că ar fi angajat cu bună știință pe oricine care nu este eligibil pentru angajare”.

Mulți dintre minorii din fabrică au fost angajați prin agenții de recrutare.

Într-o perioadă de deficit de forță de muncă și întreruperi pe lanțurile de aprovizionare, experții în muncă au declarat pentru Reuters că există riscuri sporite ca minorii, în special migranții fără acte, să ajungă în locuri de muncă periculoase și ilegale.

 

×
Subiecte în articol: Hyundai SUA migranti copii fabrica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close