Antena 3 CNN Externe Filipine: Cel puțin 25 de morți și 22 de răniți, după ce un autocar a căzut în prăpastie

Filipine: Cel puțin 25 de morți și 22 de răniți, după ce un autocar a căzut în prăpastie

Filipine: Cel puțin 25 de morți și 22 de răniți, după ce un autocar a căzut în prăpastie
Sursa foto: Foto: captura video
18 Apr 2017   •   13:47

Cel puţin 25 de oameni au murit şi 22 au fost răniţi după ce un autocar a căzut marţi într-o prăpastie, în nordul Filipinelor, au anunţat autorităţile acestei ţări, informează AFP.

Vehiculul a ieşit de pe carosabil pe un drum sinuos în provincia Nueva Ecija, căzând de la 24 de metri, au declarat surse din cadrul poliţiei şi autorităţile locale.

'Vehiculul este complet distrus', a spus Robert de Guzman, şeful poliţiei din localitatea Carranglan, unde a avut loc accidentul. 'Majoritatea pasagerilor, atât cei morţi cât şi cei răniţi, au fost găsiţi în afara autocarului' al cărui plafon părea smuls, a continuat acesta.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată, însă potrivit primarului din Carranglan, Mary Abad, citat de televiziunea ABS-CBN, 60 de pasageri se aflau în autocarul care avea o capacitate de 45 de locuri. 'Această rută este cu adevărat periculoasă, cu numeroase prăpăstii', a adăugat Mary Abad.

Accidentele de circulaţie sunt frecvente în arhipelagul filipinez, unde autocare învechite şi neîntreţinute circulă pe drumuri prost luminate. Nerespectarea codului rutier şi programul lung de lucru al şoferilor contribuie de asemenea la insecuritatea rutieră.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident autocar filipine
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close