Antena 3 CNN Externe Film rar din anii `50: O femeie, cobai într-un experiment despre efectele LSD

Film rar din anii `50: O femeie, cobai într-un experiment despre efectele LSD

Film rar din anii `50: O femeie, cobai într-un experiment despre efectele LSD
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
19 Ian 2011   •   10:22

Un material video rar, realizat în anii `50, care prezintă comportamentul unei femei care a luat LSD, a apărut recent pe internet. Filmul a atras atenţia jurnaliştilor CNN, care au realizat un reportaj pe această temă.

Se pare că femeia a acceptat să participe la un studiu ştiinţific despre efectele drogului. Ea a fost filmată în timp ce a băut drogul dizolvat în apă. Cum era şi normal, efectele nu s-au lăsat aşteptate.

După trei ore, femeia a început să delireze şi să spună lucruri bizare. „Este aici. Nu simţi? Toată camera este aşa de colorată. Pot să simt aerul şi să vad toate moleculele. Tu nu le vezi?” a spus femeia aflată sub efectele drogurilor.

Sute de persoane au participat la astfel de experimente, în anii `50, perioadă în care LSD era încă legal. Utilizarea acestui drog a fost declarată ilegală în 1966. Între 1950 şi 1960, au fost realizate numeroase experimente cu LSD iar medicii au ajuns la concluzia că, în unele cazuri, pot apărea reacţii psihologice neplăcute, incluzând panica, confuzia puternică şi anxietatea.

LSD este numele generic pentru acidul lisergic dietilamida-25. A fost descoperit în 1938 de către Albert Hofmann. fiind una dintre cele mai puternice substanţe halucinogene cunoscute. Este o pulbere albă, inodoră, cu efecte variabile care îşi fac apariţia în decurs de o ora şi durează în general între 8 şi 12 ore, slăbind treptat.

LSD a fost folosit experimental în tratamentul aloolicilor şi al pacienţilor cu probleme psihice. Acest drog alterează percepţia, dispoziţia şi procesele psihologice şi poate împiedica coordonarea şi abilităţile motorii.

 

 

×
Subiecte în articol: femeie droguri
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close