Antena 3 CNN Externe Filmul incidentului aviatic în care a fost implicat avionul Carpatair. Pasager: "Am avut impresia că pilotul NU ştia să piloteze"

Filmul incidentului aviatic în care a fost implicat avionul Carpatair. Pasager: "Am avut impresia că pilotul NU ştia să piloteze"

Filmul incidentului aviatic în care a fost implicat avionul Carpatair. Pasager: "Am avut impresia că pilotul NU ştia să piloteze"
de O.P.    |    04 Feb 2013   •   05:30
VEZI GALERIE FOTO CU AVIONUL.Românca rănită în avionul care a ratat aterizarea la Roma este copilotul aeronavei. Medicii spun că ea este în afara oricărui pericol, deşi acuza o leziune la coloană.

La câteva ore după incident, logo-ul Alitalia, inscripţionat pe coada avionului românesc, a dispărut. Conducerea companiei italiene a decis să renunţa la serviciile Carpatair. Co-pilotul, o tânără de origine română care a fost rănită în urma accidentului aviatic de la Roma, se află în afara oricărui pericol, spun medicii italieni.

Românca se afla încă internată la spitalul Augustino Gemelli din Roma cu diagnosticul de traumatism cervical.

"În jurul orei 23 a fost adusă o tânără care prezintă politraumatisme, deci vorbim de cod roşu în ceea ce o priveşte, însă viaţa ei nu e în pericol", au declarat medicii.


Femeia, angajată de două săptămâni la Carpatair pe postul de co-pilot, avea experienţă din Africa, unul dintre cele mai dificile locuri de pe planetă pentru piloţii începători.

Tânăra spune că incidentul ar fi avut loc din cauza lipsei de informaţii oferite pilotului de turnul de control. Avionul ar fi fost prins în curenţi de aer dificili şi de aceea a ratat aterizarea. Pasagerii însă spun că pilotul ar fi de vină pentru producerea incidentului.


"De 30 de ani zbor cu Alitalia. Însă când am aterizat părea ca un pilot care nu ştie să piloteze!", spunea unul din pasageri.


După accident, culorile companiei italiene, dar şi tricolorul inscripţionat pe fuselajul avionului au fost acoperite cu vopsea albă.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară în jurul orei 20, ora locală. Pasagerii povestesc că, la aterizare, aparatul a atins de două ori, violent, pământul. Apoi a ieşit de pe pistă şi a mai parcurs încă 300 de metri. în urma impactului,


Pilotul avionului a primit îngrijiri mediale, apoi a fost interogat toată noaptea de procuratura italiană.

În urma incidentului, cursele efectuate de Carpatair pentru Alitalia au fost suspendate.

×
Subiecte în articol: incident aviatic
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close