Antena 3 CNN Externe "Final de Partida", cartea care aruncă în aer Casa Regală Spaniolă. Juan Carlos a avut timp de 10 ani o amantă nemţoaică

"Final de Partida", cartea care aruncă în aer Casa Regală Spaniolă. Juan Carlos a avut timp de 10 ani o amantă nemţoaică

"Final de Partida", cartea care aruncă în aer Casa Regală Spaniolă. Juan Carlos a avut timp de 10 ani o amantă nemţoaică
23 Apr 2015   •   15:10

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, a avut timp de 10 ani o relaţie amoroasă cu o femeie care provenea dintr-o familie ristocrată germană, dezvăluie o carte recent apărută, care se vinde ca pâinea caldă în librăriile iberice.

Regele, care a renunţat la tron anul trecut în favoarea fiului său Felipe, a fost implicat într-o relaţie de lungă durată cu Corinna zu Sayn-Wittgenstein şi o bună perioadă de timp chiar s-a gândit să divorţeze de soţia lui, Sofia, spune autorea cărţii, Ana Romero.

"Cei doi formau un cuplu în adevăratul sens al cuvântului", adaugă Romero, la lansarea cărţii. Ea susţine că anturajul regelui l-a descurajat pe acesta să înainteze un proces de divorţ, pentru a evita scandalul în care era aruncată Casa Regală spaniolă.

"Ce găsim în această carte? Ei bine, descoperim viaţa dublă trăită de Juan Carlos pentru o lungă perioadă de timp, o viaţă dublă care nu a funcţionat foarte bine", spune autoarea cărţii.

Ana Romero, fost corespondent al cotidianului El Mundo, menţioneză că cei doi amorezi s-au întâlnit pentru prima dată în 2004, iar relaţia lor s-a încheiat la scurt timp după ce regele spaniol a abdicat.


Cartea, care se intitulează "Final de Partida" (Sfârşitul Jocului) şi conţine 424 de pagini, se concentrează pe ultimii cinci ani de domnie ai regelui Juan Carlos, când popularitatea acestuia se degradase constant. Materialul de studiu are la bază peste 100 de interviuri cu surse care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

La scurt timp după lansarea de ieri a cărţii, cele 25.000 de exemplare au fost vândute în mai puţin de 24 de ore.
Editura care publică această carte a comandat deja un al doilea tiraj.

"Este o cronică al unui sfârşit de eră, când spaniolii i-au întors spatele regelui Juan Carlos", mai spune Romero.

Relaţia dintre monarhul în vârstă de 77 de ani şi Sayn-Wittgenstein, care divorţase de un prinţ german, al cărui nume îl poartă, a apărut în atenţia publicului în 2012, când Juan Carlos s-a accidentat într-un safari din Botswana.

Nemţoaica, cu 28 de ani mai tânără decât fostul rege spaniol, a fost una dintre persoanele care l-au însoţit pe rege, la bordul unui avion privat, în excursia excentrică.

Juan Carlos a câştigat respectul spaniolilor după ce a avut un rol esenţial în perioada de tranziţie a ţării spre democraţie, după moartea fostului dictator militar, Generalul Francisco Franco, în 1975.
El şi-a cerut scuze în mod public pentru faptul că a preferat să petreacă într-un tărâm exotic, vânând elefanţi, într-o vreme în care toată Spania se confrunta cu o criză economică de proporţii.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close