Antena 3 CNN Externe Finlanda. Bilanţul atacului de vineri se ridică la doi morţi şi şapte răniţi

Finlanda. Bilanţul atacului de vineri se ridică la doi morţi şi şapte răniţi

Finlanda. Bilanţul atacului de vineri se ridică la doi morţi şi şapte răniţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Mai 2012   •   14:56

Una dintre persoanele rănite de un tânăr în vârstă de 18 ani, care a deschis focul de pe un acoperiş în centrul oraşului Hyvinkaa din Finlanda, a murit, ridicând la două victime bilanţul acestui atac, relatează AFP.
   
Presupusul autor al atacului a fost arestat sâmbătă dimineaţa. Purtând o ţinută de camuflaj, el a deschis focul de pe un acoperiş din centrul Hyvinkaa, un oraş situat la circa 50 de kilometri nord de Helsinki, provocând moartea unei tinere în vârstă de 18 ani şi rănind alte opt persoane, dintre care două grav, a precizat poliţia locală într-un comunicat.
   
Ulterior, agenţia FNB, citând poliţia, a anunţat moartea unuia dintre răniţi, un bărbat în vârstă de 18 ani, sâmbătă dimineaţa la spital.
   
Ucigaşul, a cărui identitate nu a fost comunicată şi care nu prezintă antecendente penale potrivit poliţiei, a fost arestat în apropiere de Hyvinkaa, fără să opună rezistenţă.
   
"Atacul a început la sâmbătă la ora 01.53 în centrul Hyvinkaa", precizează comunicatul poliţiei, care adaugă că focurile de armă au avut loc în apropierea restaurantului Amarillo, de pe un acoperiş.
   
Suspectul nu dispunea de permis de port-armă, a precizat poliţia.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close