Antena 3 CNN Externe Finlanda se va opune aderării României la spaţiul Schengen

Finlanda se va opune aderării României la spaţiul Schengen

Finlanda se va opune aderării României la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: gotpowered.com
20 Sep 2011   •   16:54
Finlanda se alătură Olandei în decizia de a vota împotriva aderării Romaniei si Bulgariei la spaţiul Schengen, au informat surse de la Bruxelles, citate de Hotnews.ro.

Se pare că decizia finlandezilor este determinată de constrângerile din politica internă a Finalandei, noul guvern de la Helsinki având o abordare eurosceptică.

Guvernul olandez a decis, vineri, să blocheze aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, care ar fi putut începe în lunile viitoare.

Decizia putea fi luată la Bruxelles în 22 septembrie, dar ministrul olandez al imigraţiei, Gerd Leers, consideră că cele două ţări nu vor putea păzi frontierele externe ale UE.

Executivul de la Haga a decis să asculte sfatul ministrului Leers, care declara joi în parlamentul olandez că, la nevoie, va utiliza chiar şi un drept de veto la Bruxelles privind extinderea Schengen.
   
Consiliul miniştrilor de interne, care va avea loc săptămâna aceasta la Bruxelles, va trebui, prin urmare, să amâne decizia extinderii Spaţiului Schengen.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close