Antena 3 CNN Externe Fiul fostului președinte Muammar Gaddafi, răpit. Ce se cere în schimbul lui

Fiul fostului președinte Muammar Gaddafi, răpit. Ce se cere în schimbul lui

Fiul fostului președinte Muammar Gaddafi, răpit. Ce se cere în schimbul lui
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2015   •   00:12

Unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi a fost răpit vineri, în Liban, de un grup înarmat, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP. "Hannibal Gaddafi, care se află în Liban, a fost răpit vineri de un grup înarmat", a declarat această sursă fără să ofere alte detalii legate de autori sau circumstanțele răpirii, potrivit agerpres.ro.

 
A fost lansată o anchetă, a adăugat această sursă.
 
Născut în 1975, Hannibal, care în cursul dictaturii tatălui său a avut o serie de probleme cu justiția europeană, este căsătorit cu o libaneză.
 
Hannibal a apărut vineri seară într-o înregistrare video difuzată de canalul libanez particular Al Jadid, în care afirma că ”se simte bine”. Proveniența și data înregistrării nu au fost precizate.
 
În această înregistrare, Hannibal Gaddafi lansează un apel ”tuturor celor care dețin probe legate de dosarul lui Musa al-Sadr să le prezinte fără întârziere”, făcând referire la filosoful și liderul religios șiit libanez care a dispărut în Libia în 1978. Ulterior, comunitatea șiită libaneză l-a acuzat constant de dispariția acestuia pe fostul lider libian Muammar Gaddafi.
 
Agenția națională de informații ANI a afirmat, la rândul său, că răpitorii cer ”informații despre Musa al-Sadr”, adăugând că Hannibal a fost răpit în regiunea Bekaa, în estul Libanului, unul dintre bastioanele Hezbollahului șiit libanez.
 
După răsturnarea de la putere a colonelului Gaddafi în 2011, unii dintre fii acestuia, ca Hannibal, Muhammad, fiica sa Aisha și soția lui, Safia, s-au refugiat inițial în Algeria.
 

×
Subiecte în articol: Liban
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close