Antena 3 CNN Externe Fiul lui Gaddafi: Este o mare neînţelegere! Occidentalii sunt pe cale să susţină teroriştii

Fiul lui Gaddafi: Este o mare neînţelegere! Occidentalii sunt pe cale să susţină teroriştii

Fiul lui Gaddafi: Este o mare neînţelegere! Occidentalii sunt pe cale să susţină teroriştii
Sursa foto: Foto: www.middle-east-online.com
20 Mar 2011   •   17:56

Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi a acordat un interviu postului american de televiziune ABC, în contextul războiului izbucnit în Libia. Seif Al-Islam susţine că Occidentul s-a lăsat înşelat de "o imensă neînţelegere" cu privire la situaţia politică din Libia. În plus, acesta a exclus posibilitatea de a doborî avioane civile în Marea Mediterană, ca răspuns faţă de operaţiunea ţărilor occidentale împotriva ţării sale.

Seif Al-Islam, unul dintre fiii colonelului Muammar Kadhafi, a spus că este "surprins" de ofensiva aliată. El a dat asigurări că "ţara întreagă este unită împotriva miliţiilor armate şi teroriste. Americanii şi alţi occidentali sunt pe cale să susţină teroriştii şi miliţiile armate". "Este o mare neînţelegere", a declarat Seif Al-Islam, citat de AFP.

"Ieri (sâmbătă), am fost surprinşi că americanii, britanicii şi francezii au atacat Libia, au atacat cinci oraşe. (...) Este o mare surpriză că până la urmă preşedintele Obama, pe care îl credeam un om bun şi un prieten al lumii arabe, a bombardat Libia", a recunoscut fiul liderului libian.

Seif Al-Islam susţine că nu există posibilitatea de a doborî avioane civile în Marea Mediterană, ca răspuns faţă de operaţiunea ţărilor occidentale împotriva ţării sale. "Nu este obiectivul nostru. (...)

Obiectivul nostru constă în a ajuta poporul nostru în Libia, în special la Benghazi", fieful rebelilor. "Credeţi-mă, sunt pe cale să trăiască un coşmar".

Kadhafi a ameninţat anterior că va ataca obiective civile şi militare din Mediterană.

 


×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close