Antena 3 CNN Externe Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a murit

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a murit

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a murit
31 Iul 2019   •   22:17

Statele Unite au obținut informații conform cărora fiul și potențialul urmaș al liderului al Qaeda, Osama bin Laden, Hamza bin Laden, este mort, potrivit a trei oficiali americani, scrie NBC News.

Oficialii nu au oferit detalii despre locul sau când a murit Hamza bin Laden sau dacă SUA au jucat un rol în moartea sa. Nu este clar dacă Washingtonul a confirmat decesul.

Întrebat de reporteri miercuri dacă SUA au avut informații despre faptul că Hamza este mort, președintele Donald Trump a spus: „Nu vreau să comentez asta”.

Ultima declarație publică cunoscută a lui Hamza bin Laden a fost lansată de brațul de presă al lui Qaeda în 2018. În acel mesaj, el a amenințat Arabia Saudită și a chemat oamenii din peninsula arabă să se revolte.

Se crede că Hamza bin Laden s-a născut în jurul anului 1989. Tatăl său s-a mutat în Afganistan în 1996 și a declarat război împotriva Statelor Unite. Hamza a mers cu el și a apărut în videoclipurile de propagandă al Qaeda. În calitate de lider al Al Qaeda, Osama bin Laden a supravegheat operațiuni împotriva țintelor occidentale, care au culminat cu 11 septembrie 2001, atacuri asupra World Trade Center din New York și asupra Pentagonului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close