Antena 3 CNN Externe Fizica, cea mai nouă abordare în cercetarea cancerului

Fizica, cea mai nouă abordare în cercetarea cancerului

Fizica, cea mai nouă abordare în cercetarea cancerului
26 Oct 2009   •   23:08

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Arizona vor folosi o nouă abordare în lupta cu cancerul. Astfel, ei nu vor mai încerca să omoare celulele canceroase ci vor utiliza legile fizicii pentru a le controla. De asemenea, nu vor mai încerca să găsească un tratament pentru cancer ci vor studia celulele cancerase aşa cum ar face-o un fizician, utilizând variabile simple precum temperatura, presiunea şi forţa.

Această abordare inedită este pusă în practică la un nou centru de cercetare al Universităţii de Stat din Arizona, una dintre cele 12 instituţii Oncologice finanţate cu 27 de milioane de dolari de autorităţile americane. Potrivit www.physorg.com, fiecare dintre cele 12 instituţii va avea o abordare nonconformistă în privinţa cercetării cancerului, scopul final fiind de a dezvolta noi metode pentru oprirea dezvoltării tumorilor şi a metastazelor.


?Nou la această iniţiativă este faptul că va cerceta rădăcinile cancerului la nivel conceptual. În primul rând vrem ca fizicienii să afle de ce există cancerul. Care este rolul său în dezvoltarea organismelor pe parcursul sutelor de milioane de ani de evoluţie??, a declarat fizicianul şi astrobiologul Paul Davies, cel care conduce proiectul de cercetare din Arizona.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fizica cancer celule canceroase
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close