Antena 3 CNN Externe Floarea de bujor, folosită pentru atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei

Floarea de bujor, folosită pentru atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei

Floarea de bujor, folosită pentru atenuarea efectelor secundare ale chimioterapiei
Sursa foto: Foto: www.examiner.com
19 Aug 2010   •   18:41

Floarea de bujor ar putea ajuta la atenuarea efectelor secundare provocate de chimioterapie, cum ar fi greaţa, voma, diareea, crampele la stomac sau pierderea în greutate. De asemenea, extractul din floarea de bujor oferit în combinaţie cu alte trei plante opreşte creşterea unei tumori, au descoperit cercetătorii de la Universitatea americană Yale, relatează dailymail.co.uk,

Chimioterapia elimină celulele care cresc şi se divid foarte repede, acestea fiind considerate un indicator al cancerului. În acelaşi timp însă, acelaşi tratament afectează şi alte părţi ale corpului, cauzând efecte secundare neplăcute, care nu pot fi controlate întotdeauna. Cercetătorii au studiat efectele unui tratament tradiţional chinezesc, vechi de secole, care a fost transformat într-un medicament, denumit PHY906.

Acesta este compus din patru plante: bujor, lemn dulce, curmal şi gura-lupului. Medicamentul a fost administrat unor şoareci care erau trataţi pentru cancer intestinal. Tumorile acestora s-au micşorat mult mai repede şi nu au pierdut din greutate.

?Combinaţia dintre chimioterapie şi plante reprezintă mariajul între abordarea occidentală şi cea est europeană în privinţa tratamentului cancerului?, a declarat cercetătorul Dr Yung-Chi Cheng.

El a adăugat că, deocamdată, medicamentul nu a fost testat corespunzător, iar oamenii nu ar trebui să încerce să îl obţină de pe internet.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close