Antena 3 CNN Externe Flota rusă ar putea părăsi Ucraina în 2017

Flota rusă ar putea părăsi Ucraina în 2017

Flota rusă ar putea părăsi Ucraina în 2017
20 Oct 2008   •   09:32

Serghei Ivanov, vicepremierul rus a declarat că Flota rusă de la Marea Neagră ar putea părăsi baza de la Sevastopol, în Ucraina, în anul 2017, dacă guvernul acestei tări cere acest lucru. El a precizat că Rusia va încerca să prelungească contractul de şedere în portul din Crimeea, dar dacă nu se poate, va pleca, dintr-o locaţie considerată de mulţi naţionalişti ruşi ca aparţinând Moscovei.
De asemenea, Ivanov a respins propaganda specifică Războiului Rece şi a dat asigurări că Rusia nu are ambiţii teritoriale. ?NU avem de gând să pornim un răyboi sau să atacăm o tara. De fapt nu luptam in nici un război acum, iar dacă analizezi în câte războaie luptă SUA sau Marea Britanie, este o situaţie foarte diferită?, a declarat oficialul rus pentru BBC.
Viitorul flotei ruse la Marea Neagră este un subiect destul de sensibil pentru majoritatea ruşilor. Crimeea a fost dată Ucrainei în timpul URSS când transferul era mai mult o chestiune tehnică. In plus, multi din Sevastopol se simt mai apropriaţi de Moscova decât de Kiev şi ar vrea să vadă peninsula din nou în componenţa Rusiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close