Antena 3 CNN Externe Flota rusă monitorizează o fregată italiană care a intrat în Marea Neagră

Flota rusă monitorizează o fregată italiană care a intrat în Marea Neagră

Flota rusă monitorizează o fregată italiană de când aceasta a pătruns în apele Mării Negre, după ce Ucraina și țările membre NATO au întreprins exerciții militare în regiune.

Flota rusă monitorizează o fregată italiană care a intrat în Marea Neagră
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2021   •   13:02

”Forțele rusești din regiune controlează acțiunile fregatei Virginio Fasan CGN a marinei italiene, care a intrat în Marea Neagră astăzi”, a declarat ministrul apărării într-un comunicat,

Astăzi, trupele rusești au anunțat că întreprind exerciții militare în Marea Neagră.

Exercițiile au avut loc în aceeași zonă în care se desfășoară Sea Breeze.

La începutul săptămânii, președintele Vladimir Putin a spus că incidentul cu nava britanică în apele rusești a fost o provocare de natură politică. 

Autoritățile de la Moscova au anunțat că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră.

Putin a adăugat că atât Marea Britanie, cât și Statele Unite au stat în spatele acestei scheme complexe care a implicat o navă de războibritanică și un avion de vânătoare al SUA ce a decolat dinntr-o bază NATO din Grecia, cu o zi înainte de incident.

Casa Albă a refuzat să comenteze acuzațiile liderului rus despre implicarea SUA.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării a sdescris acțiunile navei HMS Defender, care a pătruns ilegal în apele rusești, ca un fiasco total, și le-a cerut marinei britanice și Pentagonului să nu tenteze soarta în Marea Neagră. 

Preşedintele Rusiei este pregătit să adopte orice fel de măsuri pentru a proteja țara, a transmis, marți seară, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

×
Subiecte în articol: fregata Italia NATO Marea Neagrã
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close