Antena 3 CNN Externe Fluviul dragostei devine fluviul mărfurilor. Ce măsuri iau francezii din cauza crizei

Fluviul dragostei devine fluviul mărfurilor. Ce măsuri iau francezii din cauza crizei

Fluviul dragostei devine fluviul mărfurilor. Ce măsuri iau francezii din cauza crizei
Sursa foto: Foto: parisperfect.com
19 Oct 2012   •   07:34

Traficul intens şi costurile ridicate la combustibil i-au făcut pe comercianţii francezi să renunţe treptat la transportul rutier şi să investească în barje, cu care să îşi transporte mărfurile pe apa. O tradiţie a trecutului va deveni o soluţie eficientă din punct de vedere economic, iar fluviul Sena va fi din nou plin de vase de transport.  Un proiect de acest gen a fost deja implementat cu succes în Franţa.

Un lanţ de magazine din Franţa a readus la viaţă o tradiţie dispărută de câteva decenii: transportul mărfurilor pe fluviul Sena. Totul pentru a reduce costurile de transport terestru şi pentru a evita traficul din capitala franceză.

Zilnic, pe Sena, sunt transportate aproape 30 de containere cu mărfuri, de la făină şi ciocolată la hârtie igienică şi cremă de ras, ce ajung în zeci de magazine din Paris. Departamentul de logistică al lanţului a gândit totul până la cel mai mic detaliu.

Aceasta este o iniţiativă a fost bine primită de marii comercianţi din Franţa, care şi-au exprimat intenţia de a implementa un program asemănător în următoarele luni.




×
Subiecte în articol: trafic paris
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close