Antena 3 CNN Externe FMI amână ce-a de-a doua tranşă de sprijin financiar acordat Ucrainei

FMI amână ce-a de-a doua tranşă de sprijin financiar acordat Ucrainei

FMI amână ce-a de-a doua tranşă de sprijin financiar acordat Ucrainei
09 Iul 2014   •   16:25

Fondul Monetar Internaţional (FMI) amână cea de-a doua tranşă de ajutor financiar pentru Ucraina, relatează Nezavisimaia gazeta.  Inspectorii FMI, prezenţi la Kiev, nu înţeleg ce se întâmplă exact cu economia ţării şi nu pot emite previziuni cu riscul potenţial.

În luna aprilie, FMI anunţa că urmează să aloce Ucrainei un credit de 17 miliarde de dolari în următorii doi ani, pentru ca la scurt timp să transfere prima deja tranşă, în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Responsabilii de la FMI explică amânarea plăţii celei de-a doua tranşe prin instabilitatea situaţiei din ţară, care se schimbă rapid, dar şi prin necesitatea de a discuta cu Guvernul de la Kiev implementarea reformelor necesare.

Până acum, Executivul ucrainean a trebuit să reducă din cheltuielile planificate, micşorând numărul bugetarilor, îngheţând salariile şi ajutoarele sociale şi majorând tarifele la energie (gaz, încălzire termică, curent electric) pentru populaţie, în condiţiile în care moneda naţională, grivna, se devalorizează constant.

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close