Antena 3 Externe FMI avertizează: Problemele din SUA şi Europa vor duce la o criză mondială majoră

FMI avertizează: Problemele din SUA şi Europa vor duce la o criză mondială majoră

de G.S.    |    06 Ian 2013   •   13:24
FMI avertizează: Problemele din SUA şi Europa vor duce la o criză mondială majoră
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Incapacitatea de a încheia un acord privind plafonul datoriilor în Statele Unite şi problemele din Europa vor duce la "o criză economică mondială majoră" dacă nu vor fi găsite soluţii, a avertizat directorul general al FMI, Christine Lagarde, aflată în statul african Malawi, transmite Bloomberg.
   
"În lipsa unei soluţii va fi o criză, din cauza dimensiunii economiilor celor două părţi şi a relaţiilor comerciale şi de investiţii cu alte state", a afirmat Lagarde în capitala ţării, Lilongwe.
   
Congresul SUA a aprobat un acord care a permis evitarea majorării impozitelor plătite de majoritatea americanilor, dar politicienii trebuie să convină şi majorarea plafonului actual al datoriilor, care a atins la 31 decembrie 16.400 miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.
   
În Europa, creşterea economică a încetinit puternic din cauza crizei datoriilor suverane care afectează pentru al treilea an unele ţări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close