Antena 3 CNN Externe FMI: Impactul financiar al crizei bugetare din SUA este unul „benign”

FMI: Impactul financiar al crizei bugetare din SUA este unul „benign”

FMI: Impactul financiar al crizei bugetare din SUA este unul „benign”
de M.T.    |    02 Oct 2013   •   19:10

Închiderea parţială a agenţiilor federale americane a avut până acum doar un impact „benign” asupra pieţelor financiare însă, pe termen lung, ar putea conduce la o reducere a creditului din cauza incertitudinii pe care o generează, a declarat, miercuri, un responsabil al Fondului Monetar Internaţional, informează AFP, citată de Agerpres.

„Până acum paralizarea bugetară a fost una benignă, iar efectele pe pieţele financiare au fost relativ reduse”, a spus Laura Kodres, director adjunct al departamentului pentru pieţe financiare de la FMI.

Bursele din întreaga lume au avut reacţii modeste la anunţul privind închiderea parţială a serviciilor publice în SUA din cauza lipsei unui acord între republicani şi democraţi cu privire la bugetul american.

Cu toate acestea, responsabilul Fondului a atras atenţia asupra „incertitudinilor” pe care această paralizie o aruncă asupra economiei americane.

„De fiecare dată când are loc o creştere a incertitudinii, aceasta poate avea un efect asupra cererii de credit şi, posibil, asupra ofertei de credit”, a explicat Laura Kodres.

La rândul său preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a estimat că, dacă paralizia guvernamentale din SUA se va prelungi, acest lucru ar reprezenta un risc atât pentru SUA cât şi pentru întreaga lume.

×
Subiecte în articol: SUA FMI
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close