Antena 3 Externe FMI, ţinta unor atacuri cibernetice "serioase şi sofisticate"

FMI, ţinta unor atacuri cibernetice "serioase şi sofisticate"

de Antena3.ro    |    12 Iun 2011   •   00:00
FMI, ţinta unor atacuri cibernetice "serioase şi sofisticate"
Sursa foto: Foto: observator.md

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost lovit, recent, de experţi în informatică, lovitura primită fiind descrisă ca un atac cibernetic serios şi grav, ale cărui dimensiuni nu sunt cunoscute încă, informează New York Times în ediţia electronică.

FMI, care gestionează crize financiare din întreaga lume şi este un depozit de informaţii confidenţiale pentru starea fiscală a multor popoare, şi-a informat personalul despre atacul de miercuri, însă nu a anunţat public acest lucru.

"Aceasta a fost o infracţiune foarte importantă", a declarat un oficial, care a spus că au avut loc mai multe astfel de "lovituri" în ultimul timp.

Întrebat despre rapoartele calculatoarelor au avut de suferit în urma atacului cibernetic de vineri seara, un purtător de cuvânt al fondului, David Hawley, a refuzat să ofere detalii în acest sens. "Investigăm încă incidentul, iar Fondul este pe deplin funcţional", a spus el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close