Antena 3 CNN Externe Foamete şi malnutriţie cronică în Yemen. Milioane de oameni sunt în pragul morţii

Foamete şi malnutriţie cronică în Yemen. Milioane de oameni sunt în pragul morţii

Foamete şi malnutriţie cronică în Yemen. Milioane de oameni sunt în pragul morţii
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    21 Aug 2015   •   20:26

Foamete şi malnutriţie cronică în Yemen. Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat un avertisment privind iminenţa unui dezastru umanitar în Yemen, informează site-ul postului Euronews.

Riscul foametei a fost intensificat de distrugerea facilităţilor portuare din Aden, ceea ce înseamnă că niciun ajutor care ajunge în acest port nu poate fi descărcat la timp, înainte ca oamenii să înceapă să moară de foame, a afirmat directorul executiv al PAM.

Treisprezece milioane de yemeniţi se află în prezent în stare de nesiguranţă alimentară potrivit ONU, iar şase milioane dintre aceştia sunt în pragul foametei, în condiţiile în care porturile sunt blocate şi majoritatea drumurilor sunt periculoase.

"Din cauza lipsei de acces la ajutoarele umanitare, vedem mai mulţi copii care suferă de malnutriţie cronică şi oameni care nu dispun de asistenţa alimentară de care au nevoie. Prin urmare, fără apă curată, fără combustibil, fără mâncare, suntem în pragul unui eveniment alimentar catastrofal. Ceea ce sperăm este ca toate părţile din acest conflict să recunoască faptul că populaţia afectată din Yemen nu poate aştepta o soluţie politică. Trebuie să oferim populaţiei accesul necesar la ajutoarele alimentare de-a lungul întregii ţări", a spus directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, Ertharin Cousin.

"Rutele de aprovizionare cu ajutorul umanitar pentru cetăţenii din Yemen care au fost afectaţi de război rămân principalul obstacol cu care se confruntă organizaţiile internaţionale", a precizat un corespondent Euronews.

×
Subiecte în articol: Yemen foamete
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close