Antena 3 CNN Externe Foametea a lovit Filipinele, chiar dacă în ţară au ajuns sute de tone de ajutoare. Ce se întâmplă de fapt cu ele

Foametea a lovit Filipinele, chiar dacă în ţară au ajuns sute de tone de ajutoare. Ce se întâmplă de fapt cu ele

Foametea a lovit Filipinele, chiar dacă în ţară au ajuns sute de tone de ajutoare. Ce se întâmplă de fapt cu ele
de M.C.    |    13 Noi 2013   •   18:01
Distrugerile și haosul provocate de taifunul Haiyan sunt inestimabile. Mail ales prin prisma faptului că filipinezii, paradoxal, primesc un ajutor care nu ajunge la ei, scrie CNN.

Nu avem case, nu avem ce mânca” spune una dintre victime. Asta, în condițiile în care zeci de transporturi civile și militare, cu ajutoare diverse, ajung în țara devastată de furtună.

Tonele de mâncare se adună în aeroporturi și doar o mică parte din acestea ajung la cei care au nevoie de ele. ”Nu cred că e vina cuiva, ci doar a geografiei și devastării” spune Christopher De Bono, purtătorul de cuvânt al UNICEF.

Rapoartele arată că eforturile organizate de a-i ajutora pe sinistrați sunt minimale, în raport cu gravitatea situației.

Ca idee, sunt 2 milioane de oameni care au nevoie de mâncare, iar miercuri abia 3.000 dintre aceștia primiseră orez, prin programul de distribuire a mâncării, al Națiunilor Unite.


×
Subiecte în articol: foamete
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close