Antena 3 CNN Externe Foametea afectează tot multe persoane în Marea Britanie. Mii de oameni cer ajutor alimentar

Foametea afectează tot multe persoane în Marea Britanie. Mii de oameni cer ajutor alimentar

Foametea afectează tot multe persoane în Marea Britanie. Mii de oameni cer ajutor alimentar
Sursa foto: Foto: allposters.com
de S.T.    |    08 Dec 2014   •   16:25

Un raport publicat luni şi finanţat de Arhiepiscopia din Canterbury, în care sunt acuzate sistemul de alocaţii sociale şi salariile mici, trage un semnal de alarmă cu privire la foamete în Marea Britanie.
   
"Există oameni (care nu au suficienţi bani să-şi cumpere suficientă hrană-n.red.) în această ţară", se arată în raportul "Feeding Britain", întocmit de către o Comisie de anchetă din care fac parte parlamentari din toate partidele, fără să se prezinte date concrete, relatează AFP.

"Tot ceea ce ştim (...) este că există prea mulţi oameni" în această situaţie, într-o ţară în care rata şomajului a scăzut la cel mai mic nivel, şi anume 6%.
   
Însă, potrivit Trussell Trust, una dintre cele mai importante asociaţiii de gestionare a unor bănci alimentare din ţară, numărul persoanelor care cer ajutor alimentar înregistrate în sistemul său a crescut de la 128.697 în perioada 2011-2012 la 913.138 în perioada 2013-2014.

Potrivit datelor acestui raport, printre principalele motive care determină oameni să ceară ajutorul acestor centre pentru a se hrăni se află întârzierile la plată şi disfuncţionalităţile sistemului de alocaţii sociale

"Este necesar ca Guvernul să reformeze de urgenţă sistemul prestaţiilor sociale, pentru ca plăţile să fie efectuate rapid, în cinci zile lucrătoare", recomandă Comisia de anchetă.
   
În raport se exprimă totodată îngrijorarea faţă de creşterea cheltuielilor aferente gospodăriilor britanice cu lucruri esenţiale - chirie, energie şi hrană -, în contextul în care aceste cheltuieli au scăzut în perioada 1953-2003.
   
Această răsturnare a tendinţei este deosebit de importantă pentru cei mai săraci 10%, pentru care aceste cheltuieli au crescut de la 31% din bugetul lor, în 2003, la 40% în 2012.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie raport semnal de alarma
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close