Antena 3 CNN Externe Focar uriaș de COVID-19 în Spania, după o excursie studențească

Focar uriaș de COVID-19 în Spania, după o excursie studențească

O excursie studenţească în arhipelagul Baleare a provocat apariţia unui focar uriaş de mai multe sute de cazuri de infectare cu coronavirus şi plasarea în carantină a mii de tineri spanioli în şapte regiuni ale ţării.

Focar uriaș de COVID-19 în Spania, după o excursie studențească
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   19:34

Doar în regiunea Madrid, 320 de tineri au fost testaţi pozitiv şi alţi peste 2.000 au fost plasaţi în izolare după o săptămână de vacanţă pe insula Mallorca, a declarat, vineri, directoarea autorităţii sanitare regionale, Elena Andradas, într-o conferinţă de presă.

„Totul arată, după testele PCR, că este vorba despre varianta britanică, denumită Alpha”, a precizat ea. În total, şapte regiuni spaniole au depistat cazuri de contaminare în rândul tinerilor legate de acest focar.

Studenţii madrileni, cu vârste între 17 şi 19 ani, care au participat la excursia de sfârşit de an, „confirmă nerespectarea generalizată a portului obligatoriu al măştii” în timpul sejurului în opt hoteluri din Mallorca, a mai spus Elena Andradas.

Angajații celor 8 hoteluri unde aceștia au stat sunt testați și ei pentru COVID-19.

Potrivit celor mai recente date guvernamentale, o treime din cei în jur de 47 milioane de spanioli sunt deja vaccinaţi cu schema completă, iar jumătate au primit cel puţin o doză de vaccin.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus focar
Parteneri
x close