Antena 3 CNN Externe Focar de antrax în nordul Siberiei. Rusia a trimis trupe antrenate pentru război biologic

Focar de antrax în nordul Siberiei. Rusia a trimis trupe antrenate pentru război biologic

Focar de antrax în nordul Siberiei. Rusia a trimis trupe antrenate pentru război biologic
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    02 Aug 2016   •   19:53

Opt bolnavi de antrax, un copil mort cu acest diagnostic și câteva zeci de persoane dintr-o zonă izolată din nordul Rusiei transportate la spital pentru analize după ce autoritățile medicale au identificat un focar de antrax, boală bacteriană gravă care s-a răspândit de la turmele de reni, conform unui material publicat de BBC.

Peste 2.300 de reni au murit de antrax în regiunea Yamalo-Nenets din Siberia, iar familiile care se ocupau cu creșterea renilor au fost evacuate. Un val de căldură care a ajuns în această regiune siberiană, cu temperaturi care au atins 35 de grade Celsius, a favorizat probabil apariția și extinderea focarului de antrax.

Rusia a trimis trupe antrenate pentru război biologic pentru a participa la rezolvarea acestei urgențe medicale. Un purtător de cuvânt al autorităților locale a declarat pentru agenția de presă TASS că au fost spitalizați 90 de oameni pentru analize, dintre care 50 sunt copii. „Am hotărât să testăm toți copiii care mână turme de reni, chiar dacă nu prezintă simptome de îmbolnăvire”, conform purtătorului de cuvânt.

Ultimul astfel de focar în regiune s-a produs în 1941. Maladia antrax este provocată de Bacillus anthracis și poate fi mortală, dar din fericire nu se răspândește foarte ușor. Antraxul poate fi tratat cu antibiotice, dar tratamentul trebuie să înceapă imediat după infectare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: antrax Siberia boala bacterie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close