Antena 3 Externe Focar de COVID-19 la un abator din Germania. Sute de români sunt contaminaţi cu coronavirus

Focar de COVID-19 la un abator din Germania. Sute de români sunt contaminaţi cu coronavirus

de Denisa Nedelcu    |    21 Iun 2020   •   14:45
Focar de COVID-19 la un abator din Germania. Sute de români sunt contaminaţi cu coronavirus
Sursa foto: Hepta

Este focar de coronavirus la o fabrică de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, din Germania. Acolo, 1.300 de muncitori sunt bolnavi de COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, informează MAE.

Restul persoanelor de acolo au fost deja plasate în carantină, iar fabrica e prelucrare a cărnii şi-a încetat temporar activitatea.

Între timp, consulul României la Bonn a mers la această companie din Germania, pentru a se informa cu privire la identitatea românilor și starea lor de sănătate.

"Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate. 

Peste 600 de români, infectaţi cu coronavirus

În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situația lucrătorilor români.

Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români", a informat, duminică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, oficialii MAE mai spun că, pe 11 mai, consulul general al României la Bonn a mai fost o dată la aceeași companie, pentru a verifica situația unor lucrători români, după ce în presă au apărut informaţii referitoare la cazul unor români ale căror documente de identitate ar fi fost reținute de angajator. 

Atunci, angajatorul a comunicat că la compania în cauză lucrează 6.000 de români, iar la acel moment nu existau suspiciuni privind existența unor cazuri de infectare cu coronavirus.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close