Antena 3 CNN Externe Focar de gripă aviară la granița României. Autoritățile sunt în alertă

Focar de gripă aviară la granița României. Autoritățile sunt în alertă

Focar de gripă aviară la granița României. Autoritățile sunt în alertă
23 Dec 2016   •   16:13

Un caz de gripă aviară a fost identificat la o fermă de gâşte din judeţul Hajdu-Bihar, la graniţa Ungariei cu România, la începutul acestei săptămâni, a declarat vineri şeful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar, informează MTI. 

Peste 10.000 de păsări au fost sacrificate la acea fermă şi de asemenea a fost instituită o zonă de protecţie de trei kilometri precum şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul fermei. 

Anterior, au fost indentificate cazuri de gripă aviară în judeţele Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad şi Jasz-Nagykun-Szolnok, în sud-estul şi centrul Ungariei. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare. 

În România, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că monitorizează sever comerţul intracomunitar şi verifică toate transporturile de păsări care vin din ţările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ungaria gripa aviara focar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close