Antena 3 CNN Externe Focarul de coronavirus din Magdeburg, Germania, s-a extins: 100 de români, confirmați cu COVID-19

Focarul de coronavirus din Magdeburg, Germania, s-a extins: 100 de români, confirmați cu COVID-19

Focarul de coronavirus din localitatea Magdeburg, Germania - depistat săptămâna trecută - s-a extins, astfel că, în prezent, 100 de români sunt infectaţi cu coronavirus, informează MAE român, miercuri, citând datele comunicate de autorităţile locale de acolo. 

Focarul de coronavirus din Magdeburg, Germania, s-a extins: 100 de români, confirmați cu COVID-19
Sursa foto: Antena 3
de Denisa Nedelcu    |    24 Iun 2020   •   14:55

"În continuarea informațiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români", transmite, miercuri, MAE. În urmă cu o săptămână, acolo erau 38 de români confirmați cu coronavirus, iar unul dintre ei murise.

Acum, autoritățile locale din Germania au instituit carantină pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, zona fiind supravegheată de echipaje de poliție. Oamenilor le este asigurată hrana şi le sunt aduse şi produse de strictă necesitate.

MAE: Oamenii primes mâncare şi produse de strictă necesitate

"În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de ieri, 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe transmis presei miercuri.

De asemenea, mai spune MAE, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

"Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19", se mai menţionează în comunicat.
 

×
Subiecte în articol: Germania Magdeburg coronavirus
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close