Antena 3 CNN Externe Focuri de armă în apropierea locului unde Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă

Focuri de armă în apropierea locului unde Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă

Focuri de armă în apropierea locului unde Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2011   •   12:07

Un bărbat a deschis focul în apropierea locului unde Papa Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă, informează AFP. Atacatorul a lovit un agent de poliţie şi a fost reţinut. Incidentul a avut loc cu două ore înainte de începerea slujbei.

Potrivit ultimelor informaţii, nici o persoană nu a fost rănită. Bărbatul a tras trei focuri cu un pistol sau o carabină cu aer comprimat. Se pare că ţinta era un ofiţer de poliţie.

Bărbatul suspectat că a tras a fost reţinut de agenţii de poliţie germani. Până în prezent, nici o legătură nu a fost stabilită între incident şi vizita Papei Benedict al XVI-lea.

Vaticanul: Incidentul nu are legătură cu Papa

Incidentul de la Erfurt, produs înaintea slujbei Papei Benedict al XVI-lea, nu are "nimic de-a face cu Papa", a anunţat Vaticanul.
  
"Papa nu a fost avertizat" şi "nimeni nu a remarcat" aceste focuri de armă trase la 700 de metri de locul slujbei, susţine poliţia din Germania.

Atacul ar fi fost comis de "un dezechilibrat", susţin autorităţile germane, citate de un purtător de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

Suveranul Pontif se află într-o vizită în localitatea germană Erfurt.

 



×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea Germania vizita
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close