Antena 3 CNN Externe Fondatorul WikiLeaks, audiat din nou de judecătorii britanici: Ar putea fi eliberat pe cauţiune

Fondatorul WikiLeaks, audiat din nou de judecătorii britanici: Ar putea fi eliberat pe cauţiune

Fondatorul WikiLeaks, audiat din nou de judecătorii britanici: Ar putea fi eliberat pe cauţiune
Sursa foto: AFP / Mediafax foto
16 Dec 2010   •   09:36

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, apare joi, din nou, în faţa judecătorilor britanici, în încercarea de a obţine eliberarea pe cauţiune.

Înfăţişarea e de mare interes pentru presa din întreaga lume. Asfel că judecătorii au fost de acord, pentru prima dată în mod explicit, ca jurnaliştii să transmită date de la şedinţă, pe twitter.

Dacă părăseşte închisoarea, Julian Assange va locui într-o casă cu zece dormitoare din provincia engleză Sussex. Proprietatea aparţine lui Von Smith, un bogătaş britanic, mare susţinător al liderului Wikileaks.

Julian Assange, arestat la Londra

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Assange a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc în luna august, când Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului în apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de “sex pe nepregatite”.

Potrivit unui raport al poliţiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza şi Assange au făcut sex şi au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzaţia de “sex pe nepregătite”.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.

×
Subiecte în articol: Julian Assange wikileaks audieri
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close