Antena 3 CNN Externe Fondatorul WikiLeaks, interogat de poliţia britanică: Îşi va negocia libertatea în cazul agresiunii sexuale

Fondatorul WikiLeaks, interogat de poliţia britanică: Îşi va negocia libertatea în cazul agresiunii sexuale

Fondatorul WikiLeaks, interogat de poliţia britanică: Îşi va negocia libertatea în cazul agresiunii sexuale
Sursa foto: Foto: aolnews.com
07 Dec 2010   •   08:56

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, ar urma să se prezinte marţi în faţa autorităţilor britanice pentru a-şi negocia libertatea în cazul agresiunii sexuale de care este acuzat în Suedia, informează The Guardian. Publicaţia britanică scrie că Assange ar urma să-şi negocieze libertatea provizorie sub cauţiune, a cărei valoare este cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de lire sterline.

Avocatul lui Assange, Mark Stephens, nu a dorit să confirme afirmaţiile publicaţiei. "Eu nu am încheiat niciun aranjament cu poliţia, pentru moment", a declarat el. Însă, luni, Stephens a anunţat că se află în contact cu poliţia britanică pentru a organiza un interogatoriu pe bază voluntară cu clientul său, care se află, după toate probabilităţile, în Anglia.

Avocatul a mai declarat că este îngrijorat cu privire la o posibilă extrădare a lui Assange către Statele Unite, în cazul în care ar fi arestat şi încredinţat poliţiei suedeze.

Autorităţile britanice au primit luni un nou mandat de arestare internaţional emis de justiţia suedeză pe numele lui Julian Assange. Proprietarul WikiLeaks este acuzat de "viol, agresiune sexuală şi coerciţie" asupra a două femei. Fapte ar fi avut loc în august, în Suedia.
 
Site-ul WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a publicat un set de peste 250.000 de note diplomatice. Acţiunea este considerată "un atac la adresa comunităţii internaţionale" de către Departamentul de Stat american.

×
Subiecte în articol: wikileaks Julian Assange
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close